Waarom gezonder?

MAYONEUR - Waarom zijn onze MAYO's gezonder?

Wij als MAYONEURS houden ons gericht bezig met lekker eten maar ook vooral gezonder eten, waarbij we ook nog eens bewust omgaan met WAT we eten.
Een heerlijke gerecht hoort natuurlijk een smaaksensatie ernaast te hebben, wij noemen dit MAYO. Niet zo maar MAYO maar met als basis GROENTE & FRUIT en geheel plantaardig.
Wat maakt onze MAYO's nou gezonder?

 

AVOCADO - 

Zoals de meeste wel weten valt een avocado onder de ‘’superfoods’’. Dit heeft zo zijn redenen, deze lees je hier:

 

De voordelen van AVOCADO’s:

 1. Heeft een positief effect op het ‘’cholesterolgehalte’’. Vanwege het hoge gehalte aan onverzadigde vetzuren en het lage gehalte aan verzadigde vetzuren.
 2. Bevatten veel ‘’VEZELS’’, deze dragen bij aan een goede spijsvertering, een verzadigd gevoel na het eten en verminderd het risico op hart- en vaatziekten.
 3. Goed voor de ogen, dit komt omdat een avocado luteïne bevat, dit heeft een bijzonder goed effect op de ogen maar ook op de hersenen.
 4. Ook bevat een avocado vitamine B-complex, vitamine A en E. Goed voor het immuunsysteem en jeugdige uitstraling.

 

Voedingswaarden van AVOCADO:

Van alle bekende groente en fruit heeft avocado het hoogste vetgehalte van maximaal 30%. Het grootste deel van deze vetten bestaat uit onverzadigde vetzuren.Avocado's zijn rijk aan essentiële aminozuren en complexe koolhydraten. Verder zijn de vitamines E, D, C, K en vitamines van de B-groep inbegrepen. Avocado's bevatten ook spoorelementen en mineralen zoals kalium en foliumzuur

 

Door het gebruik van een hoog gehalte van AVOCADO’s (30% puree) worden de MAYO’s gelijk al een stuk gezonder. Daarnaast bevat een AVOCADO veel olie. Dit zorgt ervoor dat er weer minder zonnebloem olie wordt gebruik in de mayo. Een stuk gezonder dus!

 

 

MANGO’S –Mango’s zijn langzaam ook steeds populairder aan het worden, ook zij vallen onder de superfoods. Ook hiervan gebruiken wij minimaal 20% MANGO puree. En hieronder geven we een klein beeld weer waarom dit is.

De voordelen:

 • 1. Goed voor de spijsvertering 
 • 2. Bevordert gezonde darmen
 • 3. Verhoogt de immuniteit, dit komt omdat een mango 2/3 van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vitamine C bevat. Deze krachtige antioxidant helpt het immuunsysteem te versterken.
 • 4.Ook stimuleert het de ogen en de verlaging van cholesterol
 • 5.Goed voor de huid omdat ze rijk zijn aan bêcaroteen. Dit helpt bij de productie van vitamine A
 • 6.Van Fat naar Fit, Mango’s dragen bij aan het gewichtsverlies en fungeren als een natuurlijke vetverbrander en geven je een langer verzadigd gevoel.
 • 7.Kanker voorkomen : Mango's bevatten veel pectine, een geleivormende stof dat voorkomt in de celwanden van planten. en bijdraagt aan een lager cholesterolgehalte in het bloed. Pectine kan de ontwikkeling van een aantal kankers tegengaan

Mango's bevatten relatief weinig verzadigde vetten en natrium en vormen een goede bron aan voedingsvezels en vitamine B6, evenals vitamine A en vitamine C. Mango's' bevatten verder mineralen zoals kalium, magnesium en koper. Daarnaast bevat mango het stofje quercetine (één van de bioflavonoïde voedingsstoffen), beta-caroteen en astragalin.

Voedingswaarde per 100ml.

 

 

WASABI –


De wasabi plant, bekend uit de Japanse streken. Nu leggen we ook uit waarom de Japanners zo bekend zijn met deze plant. De voordelen van deze superplant:

 • 1. Zorgt goed voor je spijsverteringsstelsel, het bestrijd alle schadelijke gifstoffen en reinigt je darmen. Het is rijk aan vezels.
 • 2.Een van de meest verbazingwekkende voordelen op je gezondheid van de wasabi, is het vermogen om uw hartgezondheid te verbeteren.
 • 3.Wasabi heeft een nauwe relatie met groente zoals broccoli en kool, deze bevorderen de lever en verminderen de kans op kanker.
 • 4.Werkt tegen infecties, ontstekingsremmende eigenschappen.
 • 5.Wasabi bevat sulfinyl, dit gaat ouderdom tegen. Krachtige antioxidanten die het reactieve zuurstof in het lichaam verlaagd, en voorkomt het proces van verval.
 • 6.Voorkomt/helpt tegen voedselvergiftiging. Neutraliseert de schimmels die binnen zijn gekomen.
 • 7.Ben je grieperig of verkouden, wasabi tot de redding!