Spicy Curried Sweet Potato and chickpea bagel

 

 

Ingrediënten: 

2 medium sweet potatoes (1.5 cup mashed) 

1 Rode ui 

2 Knoflook teentjes

1 Eetlepel curry poeder 

1/2 Thee lepel garam masala 

1/2 Thee lepel zout Pinch of hete chilli poeder 

1 Ei 

1  Kikkererwten (240g uitgelekt) 

30g Verse Koriander 

3.5 Eetlepel meel 

3 Eetlepels gist 

Uitvoering: 

De eerste stap is om de zoete aardappel te koken tot dat ze zacht worden. Ondertussen kun je de ui en knoflook bakken en aanmengen met specerijen. 

In een bak/kom voeg je de gemixte sla toe, voeg een halve rode chilli toe, vegan wasabi mayo en peper & zout. Mix het goed en zet het even in de koelkast. 

Als de zoete aardappel klaar is met koken, verwijder voorzichtig de schil van de aardappel. Pak de kom/bak met sla erbij en voeg de aardappelen toe in de kom en prak de aardappel helemaal fijn samen met de sla (met een vork). 

Nu kan je de ui en specerijen, kikkererwten, ei, meel, gist en koriander toevoegen aan de bak met de geprakte aardappelen en de sla. Geef het een goede mix tot dat het goed gecombineerd is allemaal. 

Gebruik een grootte koekenpan om olijfolie/zonnebloemolie goed op te warmen. Maak kleine balletjes van de gemixte back en druk ze een beetje aan in de pan tot ze sterk en een beetje platter worden. Je kan er zo'n 3-4 per keer doen, wacht tot ze mooi goud bruine kleur krijgen aan beide kanten. 

Rooster je BAGELS tot wanneer jij denkt dat het lekker en goed is. Voeg aan je bagel alle toppings toe, en dan ben je helemaal klaar! 

Genieten! 

 

 

 

 

 

 


Laissez un commentaire

Veuillez noter que les commentaires doivent être approvés avant d'être affichés