Zelf een Avocadoboom planten, hoe moet dat?

De pit kan je natuurlijk niet zelf eten, maar we kunnen er zeker leuke dingen mee doen! 

Zo kunnen we bijvoorbeeld onze eigen ''Avocadoboom'' planten, hoe leuk! 

Hieronder wordt het uitgelegd: 

Je hebt zojuist de overheerlijke avocado opgegeten, en nu is het aan jou om lekker duurzaam te worden en er een eigen plant van te maken. We beginnen met het schoonmaken van de pit. Dit kan je direct onder de kraan doen, maar ook kan je de pit met je handen afnemen. Avocado is ook nog eens goed voor de huid, dus smeer het maar goed in! 

De pit is nu schoon, de volgende stap, pak 3 cocktailprikkertjes en prik voorzichtig op drie-punten helemaal rond de prikkers in de pit (Niet heel diep, klein stukje). Wat je nu gaat doen is een glas water vullen tot ongeveer de helft en dan hang je de avocado pit met de prikkers in het glas. De bedoeling is dat de kont (volle onderkant van de avocado) net in het water komt te hangen. 

Als de pit netjes met zijn kont in het water hangt, zorg je dat wanneer de kont van de avocado pit niet meer het water aanraakt, je het bij gaat vullen! 

Een avocado neemt zijn tijd met tot bloei komen, sommige avocado's zullen ook mislukken. Maar ben jij diegene die groene vingers heeft? 

Als de avocado naar een aantal weken/aantal maanden tot bloei komt in het glas, haal je hem eruit en stopt je de toekomstige avocadoplant in een mooie pot met grond. Hier kan de plant verder groeien tot een volwassen plant. 

 

Succes!