VOEDINGSKLEURSTOFFEN IN JE ETEN GO OF NO GO?! HOE KOMT MAYONEUR AAN DE KLEUR?

Kleurstoffen

Kleurstoffen zijn stoffen die aan ons eten worden toegevoegd. Het zit in allerlei soorten eten. De stoffen zijn ongelofelijk populair. Trends duiken op, gerechten zien er feestelijk uit en de hersenen van de consumenten worden gestimuleerd. Er bestaan wereldwijd wel zo'n tachtig voedingskleurstoffen. 

Een voedingskleurstof hoeft niet per se slecht voor een mens te zijn. Er bestaan genoeg natuurlijke kleurstoffen die "betanine" worden genoemd. Maar waarom hebben we bij het denken aan kleurstoffen dan toch zo'n rare gedachte. 

Dat komt omdat er wel degelijk kleurstoffen zijn die wel negatief werken. Een voorbeeld van een slecht E nummer is E103. Deze is inmiddels al verboden sinds 1984. Er bestaat een big SIX dit zijn de E nummers: E102, E110, E112, E124 & E129 en het eerder genoemde E nummer. Dit zijn E nummers met bijwerkingen. Bijvoorbeeld E110 ofterwijl Zonnegeel. Deze kleurstof verhoogt de kans op hyperactiviteit, buikpijn, misselijkheid en astma. 

Gelukkig werkt MAYONEUR met groente en fruit die al fantastische kleuren hebben van zichzelf. Hierdoor kunnen wij met leuke en felle kleuren werken zonder er een extra kleurstof aan toe te voegen. Voor iedereen een win-win. 

Voor iedereen die dan ook voedingskleurstoffen eet. Check wat je eet!